Metale biçim veren estetik dokunuşlar inşaat ve yapı sektöründe önemlidir. Bu sayede ortaya sanatsal yapılar çıkar. Ancak bir başka önemli konu da inşaat ve yapılarda kullanılan malzemelerdir. Malzeme çeşitliliği arttıkça ortaya çok daha modern ve konforlu yapılar çıkmaktadır. Mesh inşaat sektöründe kullanılan önemli unsurlar arasında yerini alırken endüstri için de önemli bir materyal olma özelliği taşımaktadır.
Öne Çıkan Özellikleri Nelerdir?
İnşaat sektöründe yapı malzemesi olarak kullanılan Mesh Expanded yani genişletilmiş metal olarak bilinmektedir. Bu ürün kesilip genişletilmek suretiyle elde edilmektedir. İnşaat sektöründe önemli bir kullanımı söz konusudur. Dekoratif yapıya sahip olması bakımından hem mimari hem de endüstriyel pek çok alanda kullanılan bir ürün olma özelliği taşımaktadır.
Mesh Standart ürünün öne çıkan diğer önemli özellikleri;
– Üründeki boy ölçüsü seçilmiş olan göz aralığının ve hadvenin müsaade ettiği kadar uzayabilmektedir.
– Mesh Standart Alüminyum, Dkp, Paslanmaz, Bakır gibi materyallerden üretilebilir.
– Çeşitli göz aralığı seçenekleri bulunmaktadır. Bu aralık seçenekleri ise 6×10 mm ölçülerden başlayıp 50×115 mm ye kadar çıkabilmektedir.
– Metal mesh üretimlerinde genişlik ölçüsü maximum 3 metredir.
Ürünün Kullanıcısına Sağladığı Avantajlar
Mesh Standart sahip olduğu uzama özelliği sayesinde birim metrekareye daha az ağırlık vermektedir. Bu özelliği ise kullanıcısına sağladığı en önemli avantajları arasında öne çıkmaktadır.
Ürünün diğer önemli avantajları;
– Sahip olduğu güvenli ve dayanıklı yapısı ile birlikte çok yönlü bir kullanım imkanı sunmaktadır.
– Ürüne uygulanan genişletme işlemi esnasında malzemenin kazanmış olduğu üçüncü boyut özelliği sayesinde malzeme, ışığı ve sesi absorve etme kabiliyeti barındırmaktadır.
Mehs Malzemesinin Kullanım Alanları ve Faydaları
Mesh, barındırmakta olduğu dekoratif özelliği sayesinde hem endüstriyel hem de mimari olmak üzere pek çok alanda kullanıma son derece uygun olan bir ürün olma özelliğine sahiptir. Kullanım alanları arasında;
– Yapıların dış cepheleri
– Yürüme yolları
– Yapıların tavan bölümlerinde
– Her türlü iç mekan bölme uygulamalarında
– Taşımacılık sektöründe
– Mobilya sektöründe
– Endüstride